Włoska kuchnia w sercu Krakowa

Pomimo tego, że włoska kuchnia jest bardzo popularna, niewiele włoskich restauracji utrzymuje się na rynku przez dłuższy okres czasu. Przyczyną tego jest fakt, że włoska kuchnia, pomimo swojej prostoty, wymaga nie tylko wysokich umiejętności w gotowaniu, ale i przede wszystkim – pasji i serca.

W czym tkwi sekret włoskiej kuchni?

Nie da się zaprzeczyć, że kuchnia włoska oparta jest na składnikach świeżych i najwyższej jakości. W zależności od regionu kraju, najpopularniejszymi produktami w niej są: oliwki, oliwa, sery, owoce morza, ryby oraz cała paleta warzyw, owoców i ziół.

Ale nie tylko w pysznych smakach tkwi sekret popularności tej kuchni. Włosi jak żaden inny naród potrafią docenić nie tylko samo jedzenie, ale i przyjemność jego spożywania. Cieszą się oni każdą minutą wspólnego posiłku i chwilami spędzony w gronie rodziny i przyjaciół.

Restauracja włoska Da Pietro

Jest miejsce wartym zauważenia na kulinarnej mapie Krakowie. W czasach, kiedy większość lokali upada po niedługim czasie, Da Pietro trzyma się na rynku już od dwudziestu pięciu lat, niezmiennie podbijając podniebienia i serca swoich gości.

Załoga restauracji od lat pracująca w praktycznie niezmienionym składzie, zdaje sobie sprawę z tego, że kuchnia włoska to nie tylko smak, ale i oryginalna atmosfera. Szef kuchni oferuje odwiedzającym tradycyjne włoskie danie, ale i autorskie receptury, wprowadzające do restauracyjnego menu nutę kreatywności i nowoczesności.

Da Pietro to miejsce idealne nie tylko na randkę czy spotkanie ze znajomymi. To także lokal oferujący wszelkie udogodnienia do przeprowadzenia uroczystości rodzinnych, konferencji i spotkań biznesowych.

Zobacz też: Restauracja włoska Kraków | DaPietro